Un Crăciun împreună – Acțiunea Taxi Gratis de sărbători

Fapte bune de Sarbatori

Chiar dacă misiunea principală a Asociației Taxi Gratis este de a oferi transport gratuit persoanelor cu dizabilități, acțiunile noastre nu se limitează doar acolo. De aceea, din inițiativa membrilor și cu ajutorul voluntarilor, am decis să facem un cadou oamenilor pe care îi susținem; un cadou care nu are legătură cu drumurile la medic sau alte lucruri de care ne lovim în cotidian. 

În vizită de sărbători

Taxi Gratis a reușit să viziteze 11 oameni cunoscuți asociației, sperând că întâlnirile și donațiile le vor arăta acestora că le suntem mereu alături, chiar și când ei nu apelează la noi. Într-o singură zi, atât experiența voluntarilor, cât și cea a celor pe care i-am reîntâlnit a căpătat o altă perspectivă. Am reușit să ne înțelegem mai bine unii pe alții, dar mai ales am reușit să ne înțelegem mai bine pe noi. Dar, poate cea mai importantă lecție pe care o învățăm constant, este aceea că suntem mai buni și mai puternici împreună. 

Cadourile dăruite de către Asociația Taxi Gratis

Cu ajutorul donațiilor pe care le-am primit în ultima vreme, am reușit să punem cap la cap pachete care au conținut de la alimente de bază, la ingrediente pentru masa de Crăciun, la produse pentru casă, dar și câteva cadouri simbolice. Pe această cale dorim să le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acestă acțiune, dar și celor care ne-au ajutat de-a lungul timpului și continuă să o facă. Fără sprijinul și generozitatea lor, cu deschiderea acestora de a oferi bani, timp și ajutor, acest eveniment nu ar fi fost posibil. 

Stând de vorba cu cei pe care i-am vizitat, am înțeles încă o dată că cele mai importante lucruri sunt cele pe care le vedem sau le folosim în fiecare zi: lucruri mărunte, dar care ne fac viața mai ușoară și pe care, de multe ori, le luam ca atare, neînțelegând pe de-a-ntregul ce înseamnă să nu iți fie zilnic la îndemână. De aceea, am vrut să le oferim și lor ceea ce noi avem în fiecare zi, luptând ca și ei să își petreacă sărbătorile la fel cum o facem cu toții. 

Taxi Gratis nu se oprește aici!

Experiența trăită înaintea Crăciunului a fost una împlinitoare, care ne-a dat un nou avânt să putem continua și extinde felurile în care îi ajutăm pe cei din jurul nostru. Ne propunem să depunem în continuare efort să îi putem transporta pe cei care au nevoie, fără niciun cost, o operațiune care, în mod normal, este una costisitoare, în consecință inaccesibilă multora. 

Pe această cale, dorim încă o dată să le mulțumim celor pe care i-am întâlnit acum, înaintea Crăciunului. Cât noi le-am oferit acest mic sprijin, ei ne-au oferit înțelepciune și un exemplu de reziliență, putere și poftă de viață. Am învățat foarte multe de la ei, într-un timp atât de scurt, așa cum facem de fiecare dată când îi intâlnim. 

Vă mulțumim și dumneavoastră, celor care ați citit, celor care ne ajută în mod public sau anonim și oricui dorește să se alăture cauzei noastre.

Vă dorim un Crăciun fericit și liniștit, un An Nou bun și plin de împliniri și mai ales sănătate vouă si celor dragi vouă! Să ne reauzim cu bine în noul an, în următoarea postare, unde sperăm să vă arătăm o altă acțiune de caritate cu un impact și o amploare și mai mari. La mulți ani!

Alex Bobes
Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Similar Posts

Sute de bolnavi, ajutaţi de un „om-lumină”
Sute de bolnavi, ajutaţi de un „om-lumină”

Dramele prin care trecem sunt lecţii care lasă urme şi care, de cele mai multe ori, ne fac mai buni. Urmariti un mate

Evolutia pensiilor de handicap in Romania

Pensiile de handicap au fost și continuă să fie un subiect de actualitate în România, ținând cont de nevoia de pr

Angajarea si incluziunea la locul de munca pentru persoanele cu dizabilitati

In ultimii ani, s-a acordat o atentie crescuta angajarii si incluziunii persoanelor cu dizabilitati la locurile de munca

Bottom Image